joi, 12 noiembrie 2009

Johannis cel „curat"

Azi mi-a picat in mână un ziar destul de interesant. Mă refer la ziarul ZIARUL. Am început să-l răsfoiesc şi printre destule articole interesante am găsit unul care mi-a atras atenţia. Se numeşte „Petele" lui Klaus Johannis, care ne arată că cel ales de coaliţia de conjunctură, nu este chiar atât de curat pe cât vrea să pară. Redau articolul mai jos, exact aşa cum apare în ziar:

„Coaliţia de la Grivco“ a prezentat românilor un posibil premier „curat şi plăcut uscat“. Problemele pe care le are Klaus Johannis şi pe care le-a creat unor cetăţeni ai Sibiului sunt însă de natură să îngrijoreze, crudele realităţi locale, ascunse de presă, riscând să se transforme în unele naţionale.


Când Klaus Johannis a ieşit la rampă fiind propulsat în postura de posibil premier de către „coaliţia de la Grivco“, pri­marul Sibiului a fost prezentat ca un om fără pete, soluţia perfectă pentru postul de premier. Ni s-a adus ca argument procentul cu care a câştigat alegerile locale. Mai sunt însă şi alţi primari, în Bu­cureşti şi în ţară, care au­ câştigat cu peste 70% din primul tur.

Mai tare ca Năstase în case

Chiar din primele zile ale plimbării lui Klaus Johannis pe la televiziuni, au început să apară in­formaţii potrivit cărora primarul are probleme grave cu justiţia. Dosare, anchete, DNA, Parchetul General. Dintr-o dată, cel „curat şi plăcut uscat“ nu mai era la fel. Aflăm, cu stupoare, că marele primar are şi o uriaşă avere. Adică, mai exact, 6 case. Când a auzit, Adrian Năs­ta­se a murit de ciudă. „Pa­tru case“ a devenit junior, în comparaţie cu performanţele lui Klaus. Mai ales că ele au fost achiziţonate dintr-un „amă­­­rât salariu“ de primar. Nici nu vrem să ne gândim ce anchete ar fi făcut băieţii lui Ceauşescu cu Johannis ca să justifice bănuţii. Acum însă totul este posibil. Nevasta, soacra, mătuşa, Tamara bine­în­ţeles, sunt camuflări ideale.

Cu soţia şi soacra în anchetă

Una dintre anchetele DNA se referă chiar la modul de dobândire a do­uă dintre aceste imobile, Johannis fiind acuzat că a revendicat cu acte false casele. Potrivit unor documente oficiale, evi­den­­ţi­a­te de ancheta pro­cu­ro­rilor, imobilele re­ven­di­ca­te şi câştigate de fa­milia Johannis ca urmare a unei decizii civile, pro­nun­ţa­tă de Curtea de Apel Alba Iulia în 1999, sunt amplasate în Sibiu, pe str. Nicolae Bălcescu nr. 29, res­pectiv General Ma­gheru nr. 35. Fiecare dintre imobile are o valoare de piaţă ridicată, ţi­nând cont că includ mai mul­te apartamente şi sp­a­ţii comerciale. Imobi­lele în cauză, preluate de sta­­tul român prin na­ţio­na­­lizare, au aparţinut so­ţilor Maria şi Eliseu Ghenea, ambii decedaţi, în 1962, respectiv în 1969. În baza Legii 112/1995, cei care locuiau în respecti­vele imobile au cum­pă­rat de la statul român apar­ta­mentele şi spaţiile co­mer­ciale. Sur­prin­zător, în 1999, soţia pri­marului Johannis apare în scenă, cerându-le no­i­lor proprie­tari să-şi părăsească lo­cu­inţele, pe motiv că ea e proprietar!!! Klaus Jo­han­nis, Carmen Jo­hannis, soţia sa, şi Geor­­geta Lazurc, soacra sa, sunt „cercetaţi“ de ani buni de că­tre magistraţii sibieni sub aspectul s­ă­vâr­şi­rii in­fracţiunilor de instigare la fals intelectual, uz de fals şi mărturie min­ci­noa­să. Motivul: folosindu-se de acte false, per­soa­nele res­pec­tive au do­­bândit drep­tul de pro­pri­e­tate asupra a două imo­bile situate în centrul Si­biului, printre care şi clă­direa în care se află cel mai mare cinematograf din oraş, închiriat apoi de că­tre primar, pe zeci de mii de euro lunar, Băncii Raiffeisen.

„Filiera sibiană“

Şi uite aşa vedem că Johannis ar trebui judecat nu numai după ce a făcut pentru locuitorii Sibiului – suntem convinşi că a fă­cut câte ceva de i-a câş­tigat pe oameni –, ci şi după ce a făcut pentru sine, în detrimentul altor si­bieni. Cercetată mai atent, şi activitatea primarului pare să aibă fisuri. Asta pentru că mai mulţi sibieni s-au plâns, pe diverse bloguri că, din 2000, Johannis a interzis Serviciului juridic din pri­mărie şi reprezentanţilor Urbana SA (societate de administrare fond locativ) să apere statul român în dosarele din instanţă privind retrocedările, deşi era o prevedere a Guvernului în acest sens. Se vorbeşte de naşterea unui adevărat cartel Primărie - firma de avocatură Suciu – firma de notar Buşcă - firma de executor judecătorec Tatu. Avocatul Dorin Suciu se află şi el alături de Ion Bastea – moştenitor pre­zu­mat, şi Romul Măr­ginean – martor în dosarul privind retrocedările.

Apropiat de PSD şi PNL

Johannis nu a avut pro­bleme politice, asta pen­­tru că a ştiut să se orienteze. În perioada 2000-2004, era cunoscut ca un apro­­piat al PSD-ului, care i-a susţinut toate proiec­te­le. Cum vremurile s-au schim­bat, Klaus a trecut şi prin „gră­dina“ liberalilor, având relaţii cu fostul premier Tăriceanu şi cu Adrian Iorgulescu. Tocmai aceas­tă relaţie specială l-a de­ter­minat să suplimen­teze cu încă trei milioane de euro lucrările firmelor Strabag-Serach-Corpo­­ration. În perioada 2006-2007, Ministerul Cul­­turii a pompat sume mari pentru reabilitarea clă­di­rilor în programul Si­biu - Ca­pi­tală euro­pea­nă. Chel­tu­ielile s-au făcut pe pro­­ceduri îndoielnice, con­­tes­­­taţiile ne­fiind luate în calcul din cauza „nece­si­tă­ţii urgen­tă­rii lucră­ri­lor“.

Un comentariu:

Anonim spunea...

E mai bun decat Boc