luni, 23 noiembrie 2009

Impresii dupa primul tur

Iată că se termină şi primul tur. Rezultatele se ştiu deja. Băsescu a câştigat prima bătălie. Nu cu o diferenţă confortabilă, dar a câştigat.

O surpriză plăcută pentru mine a fost, trebuie să recunosc Crin Antonescu şi chiar mi-a părut rău că nu a intrat în turul doi în locul lui Geoană. Exista astfel o şansă ca România să nu ajungă iar pe mâna unor comunişti ca Iliescu, Hrebenciuc, Năstase şi Vanghelie. Cel puţin teoretic.

Am urmărit confruntarea celor trei candidaţi de vineri seara de la Realitatea şi mi-a rămas perfect în memorie o declaraţie de-a lui Antonescu care zicea clar şi răspicat că în cazul turului doi nu-l va vota pe Geoană numai ca să nu iasă Băsescu preşedinte. Că nu-l iubeşte pe Băsescu am înţeles. E directivă de sus de la Patriciu. Dar să te asociezi cu comuniştii mi se pare prea de tot. Aceiaşi comunişti care i-au întemniţat şi probabil i-au şi omorât pe adevăraţii liberali atunci când s-a instaurat dictatura comunistă. Dar se pare că acest lucru este minor pentru liderul liberal de azi. Nu pot să nu întreb unde este bunul simţ în numele căruia Antonescu a candidat?

Dar sunt convină că de fapt acest Crin Antonescu este asemenea lui Geonă o marionetă care joacă aşa  după cum îi cântă Patriciu. De ce spun asta? Priviţi aici şi aici. Dacă este un om corect şi cinstit aşa cum se pretinde, mai bine ar declara că este imparţial şi ar lăsa la latitudinea alegătorilor lui să voteze cu cine consideră ei de cuviinţă. Vom vedea cum decurg treburile in continuare.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Toţi sunt marionete. Chiar şi Băsescu, dar el are ca păpuşar un "licurici" mai mare şi mai străin de plaiurile mioritice.

Ligia spunea...

Si cine este licuriciul?

Anonim spunea...

E greu de precizat, dar poate fi "Unchiul Sam" sau ăla cu o stea albastră în şase colţuri.