miercuri, 17 decembrie 2014

Degeaba...



Maestre Tudor Gheorghe, aveți dreptate, dar nu înțeleg...

Pentru Mariana Mirea, prietena mea care a murit împușcată în cap. Dumnezeu să te odihnească!

De câteva zile tot aud la radio, reclama care i se face concertului lui Tudor Gheorghe. Prima reacție, din instinct, știind opțiunea politică a acestuia, este să înjur printre dinți. Dar cum fiecare dintre noi avem dreptul la prezumția de nevinovăție, am cautat, cum îi șade bine românului, pe net, melodia care dă numele concertului. 






Concluzia?

Maestre, aveți dreptate. Prietenii, mamele, tații, rudele noastre au murit degeaba. Cimitire pline de oameni care au murit cu speranța ca va fi bine. Printre ei și prietena mea, Mariana, care înainte de a muri, a apucat să dea un telefon acasă. O soră de-a ei mi-a povestit, astă vară, că prin acel telefon, a încercat să îi liniștească pe ai ei spunându-le, printre altele, că va fi bine.

Nu, Mariana, nu e bine. Nu e deloc bine. Jertfa ta și a tuturor celor care și-au pierdut viața atunci, a fost in zadar.

Ai murit ca să ce?
Ca să avem galantare pline? Ca să-i putem înjura pe așa zișii noștri aleși, care își văd liniștiți de furăciunile lor, fără să le pese de nimic, nesimțirea lor depășind orice fel de limite? Ca să pierdem toate bogățiile țării? Aur, petrol, gaze, terenuri agricole fertile, cum nu-s  în alte părți, apă, energie electrică? S-au dus toate. Nu mai avem nimic. Industrie? Fabrici precum Autobuzul și Timpuri Noi (insuficiente exemple), sunt de-acum istorie. Pe locul lor... teren viran. Probabil s-a făcut loc pentru alte și alte mall-uri sau locuințe. Locuințe la care oricum nu au acces, decât cei de bani gata, sau cei care riscă totul și se înglodează în datorii la bănci, până la adânci bătrâneți.

Îți aduci aminte Mariana? Toți îl înjuram pe Ceaușescu pentru că ne ținea în frig și ne dădea salam cu soia. Deodată soia e sănătoasă, nu ne mai omoară. Și în frig tot se mai stă, pentru că nu toți își permit să plătească facturile enorme, fie că sunt la gaze, fie că sunt la energia electrică.
Îți aduci aminte, Mariana? Pe vremea când încă mai trăiai, aveam apă de la ICAB, acum avem de la Apa Nova (companie franceză). Aveam gaze de la Romgaz, acum avem de la GDF Suez (de asemenea companie franceză). Energia electrică aparține acum Enel-ului – companie italiană. Petrolul ni-l extrage acum OMV-ul (austrieci). Cică noi nu avem tehnologie de extracție. Deodată nu am mai avut tehnologie. Pe vremea lui Ceaușescu aveam. Mai e nevoie să-ți spun că România are cel mai scump preț al combustibililor?

Știi Mariana? Astă vară am fost în Roșia Montană. Am vrut să văd și eu dacă într-adevăr zona este așa de frumoasă, precum cum se auzea. Dorința mea de a apuca să văd acea zonă înainte de a fi distrusă cu bună știință, a fost atît de mare, încât nu a contat faptul că a trebuit să străbat 100 de kilometri (de la Deva) în patru ore. Patru ore numai dus. De ce patru ore? Pentru că la drumurile noastre încă se mai lucrează. Lucrări care încep și nu se mai termină. Se inaugurează așa zise autostrăzi care încep oriunde și termină nicăieri. Autostrăzi ce numără câțiva kilometri. Dar ce contează Mariana? Știi ce frumos dă tăierea de panglici în ochii celor care se uită la Antena 3?

Aaaaaaa, Mariana, nu știi ce e Antena 3? Ai dreptate, iartă-mă. Când tu ai ales să ieși în stradă și să mori, erau doar două televiziuni și programele lor țineau doar două ore. Acum sunt multe, dar ce folos, că tot nu ai ce să vezi la ele. Iar ca să simplific, există Antena 3 și România TV, care îl înjură pe Băsescu și există  B1, care îl înjură pe Ponta. După cum vezi, Mariana, nu s-a schimbat nimic. După 25 de ani, noi tot mai înjurăm. Și știi ce e cel mai tragic? După 25 de ani, la noi, încă se mai strigă JOS COMUNISMUL!

Mai sunt câteva zile, până când călăii vor reveni la mormintele propriilor victime. O mulțime de victime și niciun „teroristprins. Atâtea crime și niciun criminal. Niciun criminal oficial. Un proces al „revoluției" care nu se mai termină. În schimb un proces și o execuție foarte rapidă a Ceaușeștilor.

Domnilor fățarnici, care v-ați făcut un obicei ca an de an să veniți să depuneți coroane de flori la Cimitirul Eroilor Revoluției, nu de coroane au nevoie acești adevărați eroi, ci de aflarea adevărului și de condamnarea celor vinovați de moartea lor. Nu este posibil, ca nici după 25 de ani să nu știm cine ne-a omorât prietenii și rudele.

Cum ziceam... nu înțeleg...
 
Nu înțeleg maestre Tudor Gheorghe, cum ați putut să votați un urmaș al comuniștilor? Un urmaș al celor care au ales să sacrifice un popor, un urmaș al celor care au ales să ascundă adevărul acestei așa zise revoluții? 








 

Niciun comentariu: