sâmbătă, 14 ianuarie 2012

NOI MUNCIM, NOI NU GÂNDIM

M-a suprins retragerea legii sănătăţii. Eu nu am citit proiectul sinceră să fiu şi mă întreb câţi din cei care au ieşit în stradă l-au citit. Au ieşit în stradă pentru că l-au citit şi nu au fost de acord cu ceea ce scrie acolo, sau au ieşit pentru că s-au uitat la televizor şi au preferat să creadă ceea ce s-a rumegat acolo şi le-a plăcut să se lase manipulaţi de aşa zisele televiziuni „echidistante"? Recunosc şi eu că Arafat o luptat şi a făcut o chestie bună cu SMURD-ul, dar cred că s-a pripit atunci când şi-a dat demisia.
Dacă SMURD-ul e ok, ce naiba facem cu spitalele in care intri, dar nu ştii dacă ieşi viu sau mort, dacă nu ieşi mai bolnav decât ai intrat? Ce dracu’ te faci cu doctorii care nici măcar nu se uită la tine dacă nu le bagi plicul in buzunar, ce te faci când asistenta se face că uită să-ţi administreze tratamentul pentru că nu ai omenit-o şi pe ea, ce te faci că bolnav fiind vomiţi sau faci pe tine şi infirmiera se face că nu vede că ai aşternuturile murdare şi nu ţi le schimbă până nu îi dai şi ei de-o cafea sau o ţigară, ce mama naibii faci când spitalele nu au bani de medicamente şi poţi muri cu zile într-o instituţie care ar trebui să te salveze? Cum să nu fie bani de medicamente? Ce se intamplă cu banii pe care fiecare angajat îi plăteşte la stat pentru aşa zisele asigurări?
Exemple de cum sunt trataţi de fapt oamenii in spitale au fost nenumărate la aceleaşi televiziuni manipulatoare. De asta chiar au uitat toţi oamenii care au ieşit în stradă? Sunt mulţumiţi de ceea ce primesc când se îmbolnăvesc?
Au românii aşa o minte scurtă şi au uitat de Ciomu care a nenorocit un om pe viaţă, dar care işi „practică meseria” de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, de copii arşi în incubatoare ptr că asistenta care trebuia să fie acolo cine ştie pe unde se plimba (adevărul numai Dumnezeu îl ştie), au uitat de soprana Amelia Antoniu care s-a internat ptr o chestie minoră şi era s-o mierlească, au uitat de oamenii săraci, dar bolnavi, care într-un final au murit cu zile plimbaţi fiind cu SALVAREA între un spital şi altul pentru că nici o faţă spitalicească să se uite la ei, au uitat de cazul gravidei căreia i-a murit copilul în ea pentru că nimeni nu a ajutat-o să nască şi mai grav că nu s-au uitat la ea nici atunci când risca să moară ptr că nimeni nu se băga să-i scoată copilul mort din pântece?!?!? A văzut careva un doctor condamnat de malpraxis în condiţiile în care legea este doar de formă, deoarece nu ii responsabilizează pe medici, ci mai degrabă le găseşte scuze, pacienţii nefiind protejaţi?
Eu una am fost internată atât in sistemul de stat, cât şi în cel privat şi zic cu voce tare: E O DIFERENŢĂ CA DE LA CER LA PĂMÂNT! Dacă in spitalul de stat nu se uita nici dracu’ la mine, în spitalul privat este exact opusul. Şi am dat bani şi într-un caz şi altul. Diferenţa este că în spitalul privat banii s-au dus în buzunarul doctorului, care i-a folosit în scop propriu, în condiţiile în care se foloseşte instrumentele spitalului, iar în spitalul privat, mi s-a dat chitanţă, banii fiind folosiţi în scopul îmbunătăţirii calităţii sistemului privat.
De ce ne este frică de sistemul privat? Mai era o vorbă pe vremuri că noi nu ne vindem ţara, cum mai era şi aia cu noi muncim, noi nu gândim.
Ne merităm soarta. Să ne rugăm la Dumnezeu să ne ţină sănătoşi şi să nu avem nevoie de „ajutorul” medicilor, care îşi dau silinţa doar când la mijloc este un pacient vedetă sau când media este cu ochii pe ei ptr un caz mai deosebit.
DUMNEZEU CU MILA ŞI DOAMNE AJUTĂ!

3 comentarii:

Dan Tanasescu spunea...

Am o singură întrebare: crezi că legea aia pe care o voia Băsescu era gîndită să rezolve toate aceste probleme?!

În legea lui Băsescu banii erau strînşi la stat şi oferiţi firmelor private (Cocoş - Udrea) care nu au alt interes decât să facă avere şi nimic bun pentru pacienţi, atâta vreme cât banii curg de la stat indiferent că ei îşi fac treaba sau nu! Asta nu e privatizare, e căpuşare, aşa cum s-a întâmplat şi la alte firme de stat şi servicii publice.

M-am uitat pe proiectul de lege al lui Băsescu şi concluzia generală e că, dacă eşti bogat trăieşti, dacă nu ai bani mori!

Ligia spunea...

Eu stiu un lucru. La Centrul Medical Unirea, unde am fost anul trecut pentru o interventie chirurgicala, am fost tratata mai mult decat bine. Stiind cum este in spitalele de stat, chiar m-am simtit stanjenita. Da, am platit, dar am si primit. Asta e diferenta. Citeam mai zilele trecute despre un batran care i-a cerut doctorului spaga inapoi ptr ca nu stiu ce-i gresise. Ti se pare normal?

Nu vreau sa mai dau bani medicului la plic, bani care intra direct in buzunarul lui.

Daca Doamne fereste as avea nevoie de asistenta medicala de urgenta nu as suna la 112, as chema o ambulanta privata. Pe langa faptul ca vin mai repede, isi dau si silinta sa te scoata din necaz.

O colega a chemat salvarea mai saptamana trecuta ptr fata ei, careia ii era foarte rau. Pana nu i-a bagat bani in buzunar, singurul tratament pe care i l-a aplicat au fost sfaturi. De abia dupa ce i-a bagat banii in buzunar a inceput sa caute prin trusa un medicament ceva, care sa-i curme suferinta.

Udrea, Cocos, nu ma intereseaza, atata vreme cat sunt tratata cu profesionalism.

Concluzia pe care ai tras-o in legatura cu faptul daca esti bogat traiesti, daca nu, nu este discutabila. Poti fi bogat, dar sa ai o boala incurabila. Nici toti banii din lume nu te pot ajuta.

Si mai este o chestie. Nu poti trai la intamplare fara a-ti pune un ban deoparte ptr situatii limita, critice, gandindu-te ca tie nu ti se poate intampla nimic.

Ligia spunea...

P.S. Nu sunt bogata, dar macar un tratament minim pot sa-mi permit.

Doamne fereste de ceva grav. Cum spuneam mai devreme, nici toti banii nu te mai pot ajuta!