marți, 11 mai 2010

POFTIŢI DRACULUI LA MUNCĂ!!!!!!!!!!!!!!!!

Precizez de la inceput: Nu sunt membră PDL şi nici nu voi fi. Nu pup pe nimeni în cur că nu am de ce. Obiceiul este practicat de pupincuriştii care urmăresc să obţină niscaiva foloase. Eu foloasele le obţin muncind zi de zi, de dimineaţă până seara, şi în uichend, şi plec şi pe teren în afara Bucureştiului dacă este nevoie.

E fierbere mare în România şi toată lumea îl înjură pe Băsescu. Parţial au dreptate. Singura vină pe care i-o găsesc este că a făcut prostia să-l menţină pe Boc în funcţia de premier. Premier care a fost şi este prea moale şi a tot amânat să taie în carne vie. Şi inevitabilul a venit. Am ajuns la fundul sacului.

Măsura cu care nu sunt de acord acum, este cea cu reducerea pensiilor. Pensionarii şi aşa sunt de vai de mama lor şi îşi duc zilele de azi pe mâine. Unii, nu toţi. Cunosc pensionari care au ales varianta muncii şi nu a văicăritului şi se duc frumuşel zi de zi la privat şi îşi rotunjesc veniturile. O singură obiecţie aş avea faţă de pensionari: Câţi ani de muncă au cei care acum se vaită că nu au pensii, sau au pensii prea mici? Cu cât au contribuit la fondul de pensii? Cât şi-au pus la tinereţe deoparte ptr acum la bătrâneţe?

În schimb de bugetarii care acum ies în stradă şi protestează nu-mi este milă de nici o culoare. Am muncit şi eu la buget 14 ani de zile. Şi vorba aia cu unu' cu sapa şi 10 cu mapa este mai mult decât adevărată. Dacă eşti capabil du-te nene, dă-ţi demisia de la buget şi mergi la privat şi negociază-ţi salariul. Dacă eşti valabil şi arăţi că-ţi merge mintea şi mâna ai şi tupeu să ceri. Dar acolo trebuie să munceşti. Nu mai merge să te fâţâi toată ziua bună ziua cu nişte hârtii în mănă. Nu mai ţine.

La noi, în România, s-a promovat nemunca la greu. Subvenţii (o cunoştinţă de a mea, care munceşte, are şi posibilităţi materiale, se văita deunăzi, cum să plătească ea la întreţinere 8 milioane. Sincer mi-a cam sărit ţandăra că şi eu am plătit 5 mil astă iarnă la gaze şi nu m-a subvenţionat nimeni. Am consumat - am plătit), venit minim garantat (adică de ce să mă omor cu munca, că mai bine stau acasă şi statul fraierul îmi dă mie bani), pensionări anticipate, pensionări ptr handicap pentru handicapaţi închipuiţi şi exemplele pot continua.

Profesorii se vaită, dar nu fac nimic ptr elevi. Sau fac, dar acasă. Nu la şcoală. Mă crucesc când citesc despre profele porno, despre profele bătute sau jignite de elevi, despre profesorii care nici nu-şi dau interes prea mult la şcoală ca să facă bine elevii să vină la meditaţii în particular (oare cîţi profesori care fac meditaţii acasă, îşi declară veniturile suplimentare la fisc? Eu nu am auzit nici un caz).

Sistemul medical? Medicii sunt nemulţumiţi de salarii? Dar de ce despre oamenii care ies din spital mai bolnavi decât au intrat (asta dacă au noroc să scape cu viaţă) nu zice nici un medic nimic? Ce fac cu banii primiţi ca şpagă? Că nu-i aşa, nu se uită la tine nimeni dacă nu te duci să-i bagi plicul în buzunar. De oamenii care mor plimbându-se între spitale, pentru că nu vrea nimeni să-i interneze, iar nu zice nici un medic nimic.

De politicieni ce să mai zic? Sunt toţi o apă şi un pământ. Tocmai am citit de un senator PNL care se uita la un filmuleţ deochiat in parlament când se dezbătea legea pensiilor. Corupţie şi nesimţire fără margini.

Preferăm să ne văcărim şi să facem vini în stânga şi dreapta, să vedem paiul din ochiul celuilalt. fără a vedea bârna din ochiul nostru.

Toată lumea este revoltată, toată lumea se gândeşte la proteste, dar absolut nimeni nu zice hai fraţilor să ne apucăm să muncim că e groasă. Statul nu mai are de unde să ne dea. Pentru că aşa ne-a obişnuit. Să ni se dea şi să ni se facă. Munca e grea. E mai uşor să ne văităm.

Aşa ca o concluzie, şi parafrazând o scenetă mai veche cu Leopoldina Bălănuţă şi Mitică Popescu, care mi-a venit acum în minte zic: POFTIŢI DRACULUI LA MUNCĂ!

7 comentarii:

Dan Tanasescu spunea...

Dacă din 2008 şi până acum s-au închis peste 200.000 de firme şi concedierile continuă,atât de la stat cât şi privaţi, unde (dracului) vrei ca lumea să muncească? Iar un pensionar de 70-80 de ani care mai este şi bolnav, unde ar mai putea să lucreze şi cine l-ar angaja astăzi??? Apropo, mama ta unde lucrează?

Ligia spunea...

România liberă e plină de anunţuri de muncă, există bestjobs, există ejobs, există agenţii de resurse umane. Dacă vrei să munceşti, munceşti. Nu găseşti scuze.

Cat despre mama, tocmai a implinit 72 de ani şi munceşte. Munceşte acasă. Ptr ea o zi fără muncă e o zi pierdută. Şi a muncit şi 40 de ani ca salariată.

Am un unchi, nu ştiu ce vârstă are, dar are peste 60 oricum, care la viaţa lui a fost inginer la URBIS, acum e pensionar, dar nu se dă în lături de la muncă. S-a angajat. La un moment dat nu a mai mers acolo unde se angajase şi ghici ce? A căutat alt loc de muncă. Şi culmea el a găsit. Ce zici de asta?

Dan Tanasescu spunea...

În cazul ăsta, aşa să-ţi ajute şi ţie Dumnezeu, ca ălora despre care vorbeşti! Să-ţi găseşti serviciu din "România Liberă", la fel de repede!

Ligia spunea...

Te rog să mă crezi că cele mai bune servicii prin România liberă le-am găsit. M-am angajat La libraria Eminescu şi în serviciul actual în urma unor anunţuri din România liberă. Acum nu mai avem nevoie sa-mi caut. Sunt super mulţumită de locul actual de muncă, slavă Domnului.

Camelia Bucur spunea...

total de acord cu tine. romanii prea s-au invatat sa li se dea, fara sa faca ceva in schimb. si cam la fel gandesc si eu.;)

Ligia spunea...

Multumesc. Am scris cu o oarecare teama articolul. Eram sigura ca o curga injuraturile. Inseamna ca mai avem o speranta.

Unknown spunea...

E mai bine să îţi aranjeze un serviciu tata, unchiul sau altă rudă, foşti securişti sau prim secretari, actual la putere în orice partid.